Tribalj

Tridesetgodišnja povijest predškolskog odgoja u Triblju, sa periodima otvaranja i zatvaranja vrtića, obogaćena je tijekom 2006/ 07. godine preuređenjem dijela zgrade Osnovne škole Jurja Klovića za potrebe predškolskog odgoja. Ustanova, čiji je osnivač i financijer Općina Vinodolska, otvorila je svoja vrata za polaznike 1.06.2007. godine.

Sam objekt je smješten uz park na lokaciji u centru Triblja. Iza zgrade je dječje igralište i nogometno igralište NK ”Turbina”.

Provodi se redovni 10-satni program u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini.  Radno vrijeme objekta je od 6,15-16,15.

Jaslička skupina ”Rožice” je oformljena tijekom pedagoške godine 2016./2017. temeljem izrazitog interesa roditelja. Odgajateljice u skupini su Ana Butina i Ljubica Galovec. Skupina obuhvaća djecu u dobi od jedne do tri godine.

Vrtićka skupina ”Črišnjice” obuhvaća djecu od tri godine pa do polaska u školu. Specifičnost skupine jesu svakodnevni boravci na vanjskom prostoru tj. provođenje projekta  „Vrtić u prirodi“. Odgajateljice u skupini su Danica Miočić-Zoričić i Marina Brusić.

Druga vrtićka skupina ” Tići” također obuhvaća djecu od tri godine pa do polaska u školu. Specifičnost skupine je pojačana priprema djece za školu , rad na mnoštvu projekata, naročito ekološke tematike i sudjelovanje u gotovo svim događanjima u mjestu. Odgajateljice skupine su Aleksandra Prijić Paladinić i Jasna Car.