Dragana Baričević Crnković

DraganaCrnkovicDjeca su me do sada zvala: teta Nakana, Dagana,  Daniga, Dadana, Gagana…i tko zna kako će me još zvati!

Trideset pet mi je godina, zadovoljna sam supruga i sretna majka jednog djeteta i sa svojom obitelji živim u Novom Vinodolskom.

Zvanje odgojitelja predškolske djece stekla sam na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu 2000 godine, a s djecom vrtićke dobi živim i radim proteklih 10 godina.

Svoja prva iskustva stekla sam u Dječjem vrtiću Fijolica u Novom Vinodolskom gdje se i rodila prva prava i velika ljubav prema radu s djecom. Tamo sam shvatila da je zvanje koje sam odabrala za mene ono pravo i da je sreća u davanju i primanju svakim novim danom sve veća! Uz redovan rad u skupini radila sam i kao voditelj kraćeg programa sportske igraonice zalažući se za uvođenje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života u svakodnevnicu svakog predškolskog djeteta.

Svoje afinitete za sportske aktivnosti s djecom dobila sam priliku razvijati na svom sljedećem radnom mjestu u Dječjem vrtiću Radost u Crikvenici gdje sam dvije godine radila u redovnoj skupini s pojačanim sportskim programom. Iskustva koja od tamo nosim sa sobom golema su i vrlo su mi vrijedna te svakodnevno prisutna u mom sadašnjem radu s djecom!Tamo sam se naučila organizaciji i  suradnji  za najbolju dobrobit djece!

Od 2007 godine sretno sam zaposlena u našem vrtiću Cvrčak i mrav i radim u područnom objektu u Bribiru. Ovdje sam konačno našla sigurnost i čvrsto tlo pod nogama!Kroz razna stručna usavršavanja, dobru suradnju u kolektivu i ljubav prema poslu nova iskustva neprestano rastu. Tako sam svoj rad u našem vrtiću do sada obogatila elementima iz Montessori  pedagogije, raznim varijantama novog pristupa u radu kroz akcijska istraživanja u radu s djecom te pojačanim zalaganjem na učvršćivanju suradničko-partnerskog  odnosa s roditeljima kroz ciklus radionica Rastimo zajedno (UNICEF).

Vrlo mi je važno da sve što činim, činim iskreno i iz srca, zato što to želim i u to vjerujem!

Kao odgojitelj, našoj djeci nastojim biti  nježna i prisna,a istovremeno pravedna i dosljedna te se trudim  prepoznati i zadovoljiti sve njihove potrebe i interese.

Našim roditeljima želim postati što bolji partner i suradnik u najvažnijoj ulozi koju kao ljudi imamo!

U mojim planovima za profesionalni rast i razvoj postoje ambicije za daljnje školovanje i napredovanje u struci što će se , nadam se, uz još mnogo truda i zalaganja u budućnosti i ostvariti!

Moto: Bogat si čovjek ako iskreno voliš  ono što radiš!

Uz obavezno stručno usavršavanje u vrtićima tijekom godina ovo su  još neka koja sam završila:

  • Teorije izbora na radnom mjestu- seminar u 6 modula
  • Kondicijska priprema djece i mladih- 5.godišnja međunarodna konferencija
  • Uvod u Montessori pedagogiju-AZZO
  • Montessori pedagogija- 100 obljetnica osnivanja prve dječje kuće-AZZO
  • Glazbeni odgoj za one koji žele više
  • Akcijsko istraživanje- profesionalna kompetencija i refleksivna praksa u dječjem vrtiću
  • Razvijanje partnerskog odnosa odgojitelja i roditelja u dječjem vrtiću
  • Rastimo zajedno-radionice za odgojitelje- Prve tri su najvažnije

Edukacija za provođenje projekta Rastimo zajedno-projekt UNICEF-a i agencije za odgoj i obrazovanje-stručni skup