Ana Butina

Ana ButinaRođena sam  05. kolovoza 1983. godine  u Rijeci. Živim u Grižanama. Svoje slobodno vrijeme rado provodim u društvu dragih osoba. Najbolje me opisuje mjesec u kojem sam rođena. Kupanje, sunčanje i svi oblici ljetnih aktivnosti iznimno me ispunjuju i čine sretnom.  Još u najranijoj mladosti maštala sam o poslu koji bi bio vezan uz djecu pa slobodno mogu reći da je moja želja ispunjena. Ipak je najveće bogatstvo svakodnevno uživati u iskrenim dječjim osmjesima.

OBRAZOVANJE

Osnovnu školu pohađala sam u OŠ Jurja Klovića u Triblju. Nakon toga upisala sam srednju školu Dr. Antuna Barca u Crikvenici, gdje završavam smjer za ekonomista. Poslije srednje škole krenula sam  studij Predškolskog odgoja na Sveučilištu u Rijeci, Učiteljski fakultet u Rijeci. Nakon završenog studija i jednogodišnjeg pripravničkog staža uspješno sam položila Stručni ispit za zvanje Odgojitelj predškolske djece.

RADNO ISKUSTVO

Nakon završenog studija, 2008. godine kao Odgojitelj pripravnik dolazim u DV Radost u Crikvenici. Tamo sam provela tri godine rada u različitim odgojnim skupinama (jaslička i mješovita vrtićka skupina). 2011. godine dolazim u DV Cvrčak i mrav gdje radim i danas u mješovitoj jasličkoj skupini.

DODATNA STRUČNA NAOBRAZBA

Od samog početka rada u vrtiću, osim prije navedenog studija,  pohađala sam i slušala sljedeće seminare, predavanja i radionice:

  • „Djeca s posebnim potrebama, indikatori odstupanja u razvoju, prioriteti u radu s djecom s teškoćama u razvoju, odnos odgojitelja i djece s teškoćama u razvoju“
  • Tečaj informatike- izrada prezentacija u MS PowerPointu
  • „Rastimo zajedno“- UNICEF radionice
  • „Drugačije likovne tehnike“
  • „Doprinos učitelja prevenciji emocionalnog nasilja nad djecom razvedenih roditelja“
  • „Rano djetinjstvo – uloga odgojitelja“ – OMEP Hrvatska

POSEBNA ZNANJA I VJEŠTINE, HOBI

Svakodnevno se koristim računalom i dobro se služim programima Microsoft Word, Microsoft Excel te Internetom. Posjedujem vozačku dozvolu A i B kategorije. Bila sam dugogodišnji član KUD-a  Dr. Antuna Barca gdje sam osam godina svirala brač. Fotografiranje mi je jedno od najdražih hobija, opušta me, veseli i čini me sretom.

OMILJENI CITAT

„Cvijetu treba sunca da postane cvijetom,

Čovjeku treba ljubavi da postane čovjekom.“ – PHIL BOSMANS